Skriv ut Hälsopraktiken
Födoämnesanalyser

ImuPro


Födoämnesintolerans?

Daglig stress kombinerat med exempelvis läkemedelsanvändning, alkohol, kaffe eller te kan leda till att tarmslemhinnan skadas. När detta sker kan proteiner från olika födoämnen som man äter passera genom tarmslemhinnan och in i blodet i stället för att som i normala fall tas upp i cellerna i tarmen. Immunförsvaret uppfattar då proteinerna som främmande och specifika IgG-antikroppar bildas mot varje enskilt protein. Symptomen på födoämnesintolerans uppstår först efter flera timmar eller till och med dagar efter intag av födoämnet. Det kallas även för typ III födoämnesallergi och skiljer sig från den klassiska typ I-allergin som ger omedelbara symptom och som kan orsaka en anafylaktisk chock redan vid minsta kontakt med ett specifikt födoämne. Vilka IgG-antikroppar som bildas, och därmed orsakar matintolerans, går lätt att upptäcka med hjälp av ett blodprov där man ser vilka födoämnen som immunförsvaret har reagerat mot och som kan vara orsaken till dina symptom.


Hur går det till i praktiken?

För att kunna genomföra analysen behövs ett blodprov taget från ditt armveck. Provet skickas sedan till ett laboratorium i Tyskland som är specialiserat på att analysera IgG-antikroppar mot födoämnen i blodet. Resultatet skickas med post inom 14 dagar. Baserat på resultatet och de rekommendationer som medföljer utarbetar Hälsopraktiken din personliga kostplan.

Vad testas i de olika analyserna?

ImuPro PreScreen
ger en indikation på om du har matintolerans och inom vilka grupper av födoämnen intoleransen gäller.
Pris 995:-ImuPro 100
testar 90 av de vanligast förekommande födoämnena. Du får mätresultaten för varje enskilt födoämne och ett kompendie som utförligt går igenom hur du.
Pris 2950:-

ImuPro 200

testar 180 födoämnen, inklusive de som ingår i ImuPro100. Här blir det särskilt fokus på födoämnen som utgör ett alter­nativ till livsmedel, såsom glutenfria alternativ till spannmål, alternativ till mejeriprodukter, hönsägg, många fiskarter, vilt, grönsaker och frukter.
Pris 3950:-

ImuPro 300

testar 270 födoämnen och tillsatser, här ingår även de 180 födoämnen från ImuPro100 och ImuPro200. Förutom de vanliga formerna av kött, grönsaker, frukt, spannmål och mjölk samt alternativ till dem, finner du i detta test även region-specifika födoämnen och även stort antal kryddor, förtjocknings- och konserveringsmedel samt drycker såsom te, kaffe och vin. Utöver detta visas antikroppar mot jästsvampen candida albicans.
Pris 4950:-


Se vilka födoämnen som ingår i respektive test Exempel Patientrapport

För mer info se: www.imupro.com