Skriv ut Hälsopraktiken
Om Hälsopraktiken

Yvonne har sedan 1985 drivit Hälsopraktiken i Malmö. Med gedigna utbildningar och en ständigt pågående fortbildning använder hon analysmetoder som är unika i sitt slag och ger svar på kroppens obalanser och brister, vilka minskar kroppens förmåga att läka sig själv. Intresset för komplementärmedicin väcktes under de tre år hon arbetade i USA, där hon påbörjade studier i farmakognosi, läran om växternas medicinska verkan.

Forskning på den individuella hälsan och dess mångfacetterande påverkan är drivkraften för Yvonne som under åren har hjälpt tiotusentals personer till ökad förståelse om sig själva.

I mitten av 90 talet reste Yvonne till Indien för att gå en meditationsutbildning av läkaren och författaren Dr. Deepak Chopra. Under dessa veckor fördjupades insikten om meditationens positiva inverkan på hälsan och välbefinnandet. Detta resulterade i vidare studier i USA och ledde till certifiering i Perfect Health/ Ayurveda -97. Yvonne är sedan dess Dr. Chopras representant i Sverige.

Under två år arbetade Yvonne också på Sveriges Radio P3 som deras Naturläkare. Hon svarade på lyssnarnas frågor i direktsändning i det populära programmet Stormvarning. Hennes medverkan resulterade i flera tidningsartiklar, nya spännande uppdrag och projektanställningar som expert inom helhetsmedicinen. De senaste femton åren har Yvonne undervisat grupper och föreläst på företag, föreningar och skolor och själv haft kurser och utbildningar i Sverige, Spanien, Frankrike, Marocko och Indien.

Utbildningar


2003 Western School of Feng Shui USA

2000-2001 Avspänningspedagog med kognitiv inriktning. Sverigehälsan i Malmö

1998-2000 Samtalsmetodik med tillämpad psykosyntes. Huma Nova i Malmö

1997-1998 Perfect Health/Ayurveda. Deepak Chopra, USA, samt Dr Lad, New Mexico

1995-1996 Traditionell Kinesisk Medicin. Nei Jing Akademien i Enköping

1994-1994 Klinisk Nutrition and detoxification. Dr. Jeffery S. Bland, USA

1992-1993 Nutrition and tissue mineralanalys. Trace Elements, USA

1991-1992 Farmakognosi. Prof. Lars Bohlin, Uppsala Universitet

1990-1991 Funktionsanalys. Prof. Per-Arne Öckerman i Göteborg

1987-1989 Homeopati. Hahnemannskolan i Göteborg

1984-1986 Biopati. Svenska Biopati Institutet i Köpenhamn och Malmö

1984-1984 Hälsorådgivare. Hälsokostrådet i Stockholm

1982-1984 Naturmedicinisk utbildning. Farmakan i Malmö

1975-1979 Barnsköterska och grundmedicinisk utbildning Lund.

1965-1969 Flygvärdinna. Northeast Airlines, Boston, USA

Yrkeserfarenhet.

Egna kurser inom friskvård och helhetsmedicin i Sverige, Europa och Indien

Cirkelledare i nutrition på Komvux i Lund, TBV och i Ayurveda på Studieförbundet Vuxengymnasiet och Folkuniversitetet i Malmö under flera år.

Media radio P3. Medverkan som Naturläkare i direktsändning varje vecka under 2 år.

Faktagranskat böcker. Skrivit förord i Stora Homeopatiguiden /Forum Richters/

Kurser och Fördrag: ABF, Malmö. Mag och Tarmsjukas Riksförbund, Helsingborg och Trelleborg. Meditation och avspänning för skolelever Svedala Kommun, samt flera föredrag i föreningar såsom Rotary, Inner Wheel, Zonta Swea, International Swedish Womens Ass.Nice. Personalutbildning på Björkviksgruppen Vårdhem i Höör. Sensus Studieförbund. Sundsgårdens Folkhögskola, Råå. Akademi Båstad, påbyggnadskurs i nutrition och kosttillskott för undersköterskor.>